Lilypie Kids Birthday tickers

8 Mart 2008 Cumartesi

Örgü De Öğrendim



Akıllı yün ile ördüm. Akıllıymış şekli deseni kendisi veriyor, siz sadece dümdüz örüyorsunuz. Sonuç böyle bişey oluyor. Bence iyi.. Burak için biraz büyük oldu ama kısmetse artık seneye giyer Yavru Kuşum.. Nasıl ördüm? 5 numara şiş ile 75 ilmekle başladım.2-3cm bir ters bir düz ile lastik yaptım. Kol altına kadar dümdüz ördüm. Koltukaltına gelince bir ilmek kese kese beş altı sıra öyle ördüm.Giderken kesip dönerken düz ördüm. Bir de hemen ilk ilmekten değil beş ilmek içerden kestim. (Bunu teyzem söylemişti daha güzel oluyor diye, aklımda kalmış) Sonra yaka için tam ortadan iki ilmek bitirdim.Şişin birini örmeden takılı tuttum. 3.şiş ile önce yakanın bir tarafını ördüm, sonra aynı şekilde diğer tarafını ördüm. Arka tarafını da aynı ilmek sayısı ile örüp yaka kısmını omuzları kesmeden önce iki üç sıra önceden bitirdim. Kolları 42 ilmekten başlayıp bir ters bir düz ile lastik yaparak başladım. 2-3 cm lastikten sonra hep düz ördüm. Omuzlara yani kazağa birleşecek olan kısma gelince kenarlardan kesmeye başladım. oval bir şekil aldı. Nasıl oldu bu şekil tam ben de anlamadım ama keserken kalan 5-6 ilmeği aynı sırada en son bitirince üçgen olmaktan kurtardım. Sonra ördüğüm parçaları diktim. En son yakayı bir ters ve düz lastik ile ördüm. Omuzun bir tarafına ilik yapmıştım sahi, başı kolay girsin diye onu da unutmıyayım.
...................
Aman ne tarif vermişim ama anla anlayabilirsen tarifi. Neyse acemiyiz.Öğrenicez inşallah. Bundan önce hamileyken bir yelek örmüştüm Burak'a. Bir ara onu da koyarım.
..............
Yün örgüye Derya Baykal sayesinde merak saldım. Doğum iznindeyken izleme fırsatı bulabiliyordum. Çok ilginç şeyler yapıyorlar. Aynı zamanda çok güzel öğretiyorlar. Neyi nasıl öreceğini. Modeli detaylı anlatıyorlar. Değişik şeyleri gördükçe insanın öresi geliyor. Ama hakikaten terapi gibi. İnsan herşeyi unutuyor örerken. Tığ işinden sanki biraz daha güzel gibi geldi.
...............
Çalışmalarım devam edecek ama ne zaman bilemem. Tatilde belki...
SEVGİYLE