Lilypie Kids Birthday tickers

4 Kasım 2008 Salı

En Zengin Hikayeye Sahip Mücevherler Bu Topraklarda Üretilir

Yeryüzünün en önemli kültürler kavşağı Anadolu sahip olduğu zenginliği mücevher tasarımlarında yaşatıyor. Beş bin yılın kültür mirasından süzülüp gelen formlar çağdaş yorumlarla mükemmel takılara dönüşüp bizlere sunuluyor.





Bunlardan biri olan Trabzon Hasırı:

Trabzon hasırı aslında geleneksel bir el sanatının örneği. Dünyada zırh örücülüğü tanınan teknik, biz de Trabzon hasırı ya da Trabzon işi olarak tanınıyor. İncecik altın ya da gümüş tellerin adeta bir kumaş gibi elde örülmesiyle ortaya çıkan Trabzon hasırı artık geleneksel bir düğün hediyesi olarak set halinde armağan ediliyor.






6 Comments:

meleklerim ve ben said...

Çok güzelleeeeer.Nikah mı tazelesem ne?...
Bende istiyoruuum.

Elif said...

altınlarla ilgili bu ikinci postun, altın gömüsü falan mı buldunuz:)
çok güzel gözüküyorlar ama yinede ben pek sevmem böyle abartılı şeyleri takıp takıştırmayı.mazallah kapkaççıların da hedefi haline geliriz.

уαѕємin... said...

adaşım ya biz yavru kuşun haberlerini istiyoruz

olmuyo ama böle ihmal ediyosun bizi :))

sen oğluştan haber ver bize :))

Selma said...

Benim eşim Trabzonlu ama ben evlenirken böyle hasırlarının olduğunu ve her yeni evlenene muhakkak takıldığını bilmiyordum.Rizeye taşınınca öğrendim.Bana biraz abartı gelmişti ama gelinlikle harika duruyor.Burdaki kuyumcuların vitrinlerinde o kadar çeşitli hasırlar var ki inanamazsın.Aslında bu geleneği devam ettirmek güzel de biraz fiyatları el yakıyor.

muko said...

benim hiç böyle hasırım olmadı:D

altınla aram çok iyi değildirsadece görsellik olarak güzeler bana göre..

amaama sen niye bize oğluşunu anlatmıyorusn ki?
özledikkk

Aygül said...

Bende istiyorum yaaaa yasemin .Evlenirken isteseydim keşke.ilk çocukta gelmedi hediye belki 2. çocukta dicem ama bunun için de doğurulmaz ki:)))Babam anneme almıştı kardeşim doğunca.Ama damatlar fos çıktı :)))