Lilypie Kids Birthday tickers

18 Şubat 2008 Pazartesi

Çiçeğim Ölmesin



Çiçekleri çok seviyorum. Yetiştirmek, büyütmek, büyüdüğünü görmek beni çok mutlu ediyor. Bu çiçeği de Koçtaş'tan aldık. Eşim her nekadar "almayalım, bunlar hormonlu. Eve gidince ölcek" dese de, dayanamayıp aldık.

Saksısını değiştirdim, büyüğe geçirdim. Güneş te alıyor ama yaprakları sarardı soldu. Üzülüyorum. Onu nasıl hayata döndürebilirim? Bir bilene ihtiyacım var. Başka çiçeklerim de var ama bunun huyunu suyunu bilemiyorum. Nelerden hoşlanır, ne yer ne içer, nasıl yaşar? Bilen varsa yardım istiyorum....

5 Comments:

ahmetselimveannesi said...

MErhaba Yasemin
ciceklerden cok anladıgım soylenemez ama annemdenbildigim kadarıyla topragını degıstırebılırsen belkı ise yarar.
sevgiler

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) said...

Teşekkür ederim önerin için. Toprak alır almaz deniycem.
Sağolasın...

xxx said...

Benim de bi dua çiçeğim vardı.Çok güzel büyüyordu.Bende saksısını değiştirmiştim.Yavaş yavaş yaprakları sarardı ve bitti.
Herşeyin bir ömrü var kardeşim.Ne yaparsan yap herşey bir gün ölecek.

AsYa said...

bence bir süre yeni evine alışması için zaman vermelisin çiçeğine....

Kremali'nin annesi said...

Yasemin,

Blogunda gezinirken bu yaziya rastladim ve gec de olsa cevap vermek istedim. Insaallah senin dua cicegi hala hayattadir. Ama yogun bakimda canlanmayi bekliyorsa hala, onerim su sana; dogrudan gun isigina ve sicaga maruz birakma. Aydinlikta, ama pencereden, kaloriferden uzakta tut. Sulama isini de abartmadan yap. Benim de bir dua cicegim var, bir arkadasim hediye etmisti (gerci ben sonradan sanki cami avlusu yerine bana emanet etti yavrusunu bu kadin diye dusundumdu ama neyse:). Basindan beri bizi cok uzdu cicegim. Evin her kosesini gezdi ve sonunda sana tavsiye ettigim ozelliklerdeki bir kosede cok sukur muradina erdi. En azindan simdilik oyle gorunuyor:)

Sevgiler,
Ayse Sule